Skip to main content

Skriveophold for forskere

Har du eller din forskningsgruppe svært ved at finde tid til at skrive?
Kunne I blive bedre til at motivere hinanden?
Har I brug for værktøjer til at blive mere produktive og glade for skriveprocessen?

VI UDVIKLER OG AFHOLDER SKRIVEOPHOLD OG WORKSHOPS FOR FORSKNINGSGRUPPER OG FORSKNINGSAFDELINGER

Mål:

I får skrevet i løbet af opholdet og udviklet gode skrivevaner. Vi skaber et motiverende miljø – i dejlige omgivelser uden forstyrrelser. Vi har flere steder til retreats, vi kan anbefale.

I bliver introduceret til værktøjer, processer og skriveteknikker, der hjælper jer med at blive mere produktive. Og I får mulighed for at reflektere over og drøfte udfordringerne og glæderne ved at skrive sammen med andre forskere.

Opholdet vil øge motivation til at skrive og give jer nye skrivevaner, som I kan bruge i jeres daglige arbejde.

Indhold:

Vi anbefaler, at opholdet planlægges efter et fast program, der typisk strækker sig over to eller tre dage. Programmet kan indeholde skrivesessioner, målsætningssessioner, feedback og præsentationer om tips og værktøjer til at bevare motivationen og skrive effektivt. Vi indlægger også Walk & Talks for at give mulighed for refleksion, og vi kan arrangere yogasessioner og sociale arrangementer.

Vi benytter os af “social skrivning”, hvor deltagerne sidder i det samme rum under de indlagte skrivesessioner (en effektiv metode til at øge motivationen og produktiviteten). Der bliver også mulighed for at sidde for sig selv og skrive.

Vores facilitatorer er erfarne indenfor redigering af videnskabelige tekster og undervisning i akademisk skrivning. En retreat kan også inddrage workshops hvor der er fokus på fx peer review og modsvar (rebuttals), på feedback, eller på retoriske værktøjer for videnskabelige formidlere. Vi tilbyder også sparring og rådgivning om skrivestil og skriveprocesser gennem hele opholdet.

OPHOLDET TILPASSES JERES BEHOV

Hvad kan I forvente af et skriveophold?

 • Tidligere ophold har indeholdt:

  • Personlige skrivesessioner

  • Tips om at skrive produktivt

  • Skrivesprints

  • Feedback-runder

  • Walk & Talks om skrivning

  • Workshops om fx at skabe sammenhæng i teksten og aktiv/passiv form
EN INTENSIV SKRIVESESSION I LØBET AF ET TREDAGES OPHOLD PÅ Fuglsang Herregaard 

Jeg var meget produktiv, lærte en masse om at skrive og hyggede mig også under opholdet. Det var velstruktureret uden at være alt for pakket, og der var derfor rigeligt med tid til at fordybe sig. Jeg ville ønske, at det var et tilbagevendende arrangement, fx én gang om året…

PH.D.-STIPENDIAT, DATALOGISK INSTITUT, KØBENHAVNS UNIVERSITET

Tak for et fantastisk skriveophold! Jeg havde hørt andre tale godt om opholdet, og jeg er helt enig. Jeg lærte så meget OG fik også skrevet en hel del, hvilket er perfekt. Det var virkelig dejligt, at I var der sammen med os….

PH.D.-STIPENDIAT, DATALOGISK INSTITUT, KØBENHAVNS UNIVERSITET

Jeres undervisere

Mark Harvey Simpson

Mark Harvey Simpson er partner og medejer af uddannelses- og kommunikationsvirksomheden GlobalDenmark.

Mark har mange års erfaring med redigering af videnskabelige tekster og har mere end 25 års erfaring med facilitering af workshops i videnskabelig formidling ved nordiske universiteter og forskningsinstitutioner. Han har en baggrund i naturvidenskab, samfundsvidenskab og lingvistik fra Storbritannien, Frankrig og Danmark. Han er også certificeret coach og afholder kurser om akademisk skrivning, præsentationsteknik og projektledelse.

Ann Britt Donovan

Ann Britt Donovan er projektleder og kommunikationsrådgiver hos GlobalDenmark. Hun har mange års erfaring med at afholde workshops, og hun udvikler og underviser på vores kurser om akademisk skrivning. Ann Britt har en baggrund i naturvidenskab, humaniora og lingvistik og har over 25 års erfaring som skrivecoach og i redigering af fagtekniske manuskripter.

Om os

Siden 1985 har vi hjulpet ph.d.-studerende og andre forskere med at kommunikere deres forskning til nationale og internationale målgrupper.

GlobalDenmarks ekspertise omfatter tværkulturel ledelse, kommunikation, samarbejde og vidensdeling samt oversættelse, korrekturlæsning og redigering.

Vi har udviklet en række unikke værktøjer, begreber og kurser på engelsk og dansk, der henvender sig til universitets- og forskningssektoren. Vi arbejder med ph.d.-studerende, postdocs, seniorforskere, laboranter og administrativt personale samt andre vidensarbejdere indenfor forskning og innovation – både i den offentlige og private sektor.

Samarbejde med de danske universiteter

GlobalDenmark har leveret kurser til de danske universiteter i over 25 år. Mere end 3.000 ph.d.-studerende fra alle universiteter i Danmark har gennem årene deltaget i vores kurser. De fleste af disse er ECTS-berettigede kurser.

Top evaluering fra University of East London

I 2012 blev vores to ph.d.-kurser (Academic Writing og Advanced Presentation Techniques) kvalitetssikret af University of East London og modtog deres højeste rating. Dette bekræfter, at vores ph.d.-kurser opfylder strenge kvalitetskrav om undervisningsmetode, undervisernes kvalifikationer og kursusadministration.


Det siger vores kunder
 • Vi kan jo ikke andet end sige at dine kurser stadig efter en del år er en bragende succes, og jeg kan jo tilføje at det er med stor tilfredsstillelse at jeg noterer mig hvorledes dine kursister bruger det de har lært og bliver meget bedre til at skrive artikler.

  Og jeg kunne blive ved ….

  Solveig Nissen, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
 • I recently attended a series of intensive 1-1 coaching sessions at GlobalDenmark in order to strengthen my negotiation and presentation skills in English.

  It was a highly rewarding experience and I strongly recommend GlobalDenmark for personal and professional development.

  Mie Hernig, Country Manager
 • Thank you for your excellent and competent teaching. I’ll certainly have you in mind in my future writing processes and will possibly return for editing assistance.

  Elise Bromann Bukhave, Lektor – Ph.d. Professionshøjskolen Absalon
 • I had a very productive time, learned about writing, and enjoyed the social aspects of this retreat as well. It was well structured without being overloaded, and, thus, leaving sufficient time for deep work.It could be a good idea to have something like this as a regular event, i.e., annually.

  PhD Fellow, Department of Computer Science, University of Copenhagen
 • I just wanted to thank you for a wonderful writing retreat! I heard people saying only good things and the same goes for me. I learned a lot AND got some writing done which is just perfect. It was such a pleasure having you with us for the last days.

  PhD Fellow, Department of Computer Science, University of Copenhagen
 • Thanks to the Academic Writing Course I was able to write a proper abstract and got accepted for giving a talk at a very prestigious conference.

  Paula Szymczak, Industrial PhD Fellow, Department of Food Science at the University of Copenhagen
 • Thanks again for an effective presentation workshop.

  Last week I attended a CBS workshop where we pitched our PhD project to a panel of judges and I won the award for best pitch.

  So thanks a lot, for the powerful tools and for getting me to reflect on the keys of presenting.

  Asbjørn William Ammitzbøll Flügge, PhD Fellow, Department of Computer Science, University of Copenhagen
 • Thanks to the Academic Writing Course I was able to write a proper abstract and got accepted for giving a talk at a very prestigious conference.

  Georg Ørnskov Rønsch, Industrial PhD Fellow, DTU Compute and LEGO Group