Korrektur og redigering - GlobalDenmark

Korrektur & redigering

Sådan gør vi

Inden vi starter

Du drøfter opgaven med vores korrekturlæser og sammen aftaler I, hvor omfattende korrekturen eller redigeringen skal være. På den baggrund aftaler I en pris og en tidsplan samt det videre forløb.

Korrektur og redigering

Korrekturlæseren læser og retter din tekst og indsætter ændringsforslag med track changes eller lignende. Alt efter hvad I har aftalt, kan der være tale om en ren sproglig korrektur, hvor vi retter grammatiske fejl, stavefejl, tegnsætning og unaturlige formuleringer, eller en mere omfattende redigering, hvor vi også forholder os til tekstens overordnede struktur, sammenhæng og læsbarhed. Din tekst bliver altid gennemgået af en person, der har det relevante sprog (engelsk eller dansk) som modersmål.

Personlig kontakt og sparring

Vores konsulent, som arbejder med din tekst, vil være din direkte og personlige kontakt gennem hele forløbet og står altid til rådighed til at besvare spørgsmål og drøfte de foreslåede ændringer eller sparre om teksten i øvrigt. Denne service er selvfølgelig inkluderet i den aftalte pris.

Få et tilbud

  Hvorfor vælge os

  Når du sender en tekst til korrektur eller redigering hos GlobalDenmark, bliver den gennemarbejdet af en af vores højt kvalificerede konsulenter, som har mange års erfaring med at rådgive og undervise i skriftlig formidling på dansk og engelsk.

  Konsulenten er samtidig din direkte kontaktperson, når vi udfører en korrektur- eller redigeringsopgave for dig. Den direkte kontakt til konsulenten gør processen personlig, fleksibel og hurtig.

  Vi har stor erfaring med korrektur- og redigeringsopgaver for offentlige og private virksomheder. Som nogle af de få i Danmark kan vi også hjælpe med redigering af videnskabelige artikler både på dansk og engelsk.

  Når vi læser korrektur
  på din tekst:

  • retter vi grammatik, tegnsætning og stavefejl
  • sørger vi for konsekvent brug af termer
  • sørger vi for, at der er overensstemmelse mellem overskrifter, tabeller, figurer og indholdsfortegnelse

  Når vi redigerer
  din tekst:

  • retter vi grammatik, tegnsætning og stavefejl
  •  sørger vi for konsekvent brug af termer
  • sørger vi for, at der er overensstemmelse mellem overskrifter, tabeller, figurer og indholdsfortegnelse
  • påpeger vi eventuelle uklarheder og uoverensstemmelser i brugen af termer
  • tjekker vi tekstens overordnede sammenhæng og sikrer, at der er et klart fokus og en logisk sammenhæng mellem afsnit og sætninger
  • sikrer vi læsbarheden og den stilistiske sammenhæng – for eksempel ved at opdele lange sætninger, slette overflødelige ord eller lignende
  • omformulerer vi sætninger uden at ændre betydningen