Korrektur og redigering | Lad os kigge på din tekst | +30 års erfaring

Korrektur & redigering

Vil du have sprogligt korrekte tekster, hvor dine pointer står skarpt?

Vores oversættelsesbureau tilbyder også korrekturlæsning og redigering af alle former for fagtekster – fra korte salgstekster til omfattende rapporter, afhandlinger og videnskabelige artikler. Du vil altid have direkte kontakt med din konsulent, så I har mulighed for at sparre om ændringer og revision af din tekst undervejs. Som kunde hos os er du sikret, at din tekst fremstår relevant, sammenhængende og korrekt med konsekvent sprogbrug og brug af fagtermer. Kontakt os for en pris på korrektur eller redigering af dine tekster.

Sådan arbejder vi med redigering/korrektur

Inden vi starter

Du drøfter opgaven med vores korrekturlæser og sammen aftaler I, hvor omfattende korrekturen eller redigeringen skal være. På den baggrund aftaler I en pris og en tidsplan samt det videre forløb.

Korrektur og redigering

Korrekturlæseren læser og retter din tekst og indsætter ændringsforslag med track changes eller lignende. Alt efter hvad I har aftalt, kan der være tale om en ren sproglig korrektur, hvor vi retter grammatiske fejl, stavefejl, tegnsætning og unaturlige formuleringer, eller en mere omfattende redigering, hvor vi også forholder os til tekstens overordnede struktur, sammenhæng og læsbarhed. Din tekst bliver altid gennemgået af en person, der har det relevante sprog (engelsk eller dansk) som modersmål.

Personlig kontakt og sparring

Vores konsulent, som arbejder med din tekst, vil være din direkte og personlige kontakt gennem hele forløbet – og står altid til rådighed til at besvare spørgsmål og drøfte de foreslåede ændringer eller sparre om teksten i øvrigt. Denne service er selvfølgelig inkluderet i den aftalte pris.

Få et tilbud

  Korrektur eller redigering?

  Stave- og slåfejl samt tegnsætnings- og grammatikfejl kan spænde ben for din troværdighed som afsender. Som skribent kan man nemt se sig blind på sine egne fejl, og derfor kan det være gavnligt med et sæt andre øjne, der forholder sig helt nøgternt til grammatik og stavning – det er her vores erfarne korrekturlæsere kommer ind i billedet.

   

  At skrive fejlfrit er dog ikke nødvendigvis det samme som at skrive godt. Cirkelslutninger, inkonsekvent sprogbrug og sætninger, der slår knude på sig selv, kan i den grad også underminere dine tekster med risiko for, at du taber læseren.

   

  Derfor tilbyder vi hos GlobalDenmark både korrekturlæsning og redigering. Det sikrer dig ikke alene sprogligt korrekte tekster – men også tekster med en rød tråd i argumentation, form og indhold.

  Redigering

  Når vi redigerer din tekst:

  retter vi grammatik, tegnsætning og stavefejl

  sørger vi for konsekvent brug af termer

  sørger vi for, at der er overensstemmelse mellem overskrifter, tabeller, figurer og indholdsfortegnelse

  påpeger vi eventuelle uklarheder og uoverensstemmelser i brugen af termer

  tjekker vi tekstens overordnede sammenhæng og sikrer, at der er et klart fokus og en logisk sammenhæng mellem afsnit og sætninger

  sikrer vi læsbarheden og den stilistiske sammenhæng – for eksempel ved at opdele lange sætninger, slette overflødige ord eller lignende

  omformulerer vi sætninger uden at ændre betydningen

  Når vi redigerer dine tekster, tager vi altså højde for de generelle faldgruber, som kan være med til at modarbejde din argumentation.

  Korrektur

  Når vi korrekturlæser din tekst:

   

  retter vi grammatik, tegnsætning og stavefejl

  sørger vi for konsekvent brug af termer

  sørger vi for, at der er overensstemmelse mellem overskrifter, tabeller, figurer og indholdsfortegn

  Tværkulturel ledelse

  Hvorfor vælge GlobalDenmark?

  Når du sender en tekst til korrektur eller redigering hos GlobalDenmark, bliver den gennemarbejdet af en af vores højt kvalificerede konsulenter, som har mange års erfaring med at rådgive og undervise i skriftlig formidling på dansk og engelsk.

  Konsulenten er samtidig din direkte kontaktperson, når vi udfører en korrektur- eller redigeringsopgave for dig. Den direkte kontakt til konsulenten gør processen personlig, fleksibel og hurtig.

  Vi har stor erfaring med korrektur- og redigeringsopgaver for offentlige og private virksomheder. Som nogle af de få i Danmark kan vi også hjælpe med redigering af videnskabelige artikler både på dansk og engelsk, ligesom vi også tilbyder oversættelse, hvis du vil have tekster af høj kvalitet på tværs af flere sprog.

  Vi har blandt andet hjulpet